میوه های سیب مورد استفاده در این تحقیق از شمال شرق کشور خریداری شده است که به دلیل سنت دیرینه پرورش درختان میوه به ویژه سیب شناخته شده است. بین سالهای 1978 و 1982، سیستم دولتی اولین باغ بزرگ را در کورتستی بر اساس پایه علمی سازماندهی کرد.
این باغ بیش از 400 هکتار داشت که همگی با سیب کشت می شد. با وجود اینکه امروزه تنها 60 هکتار زیر کشت سیب می رود، این سنت همچنان ادامه دارد و باغ دوباره جوان شده است.
منطقه میوهکاری شمال شرق کشور در پی سرمایهگذاریهای سالهای اخیر احیا شده، به عنوان یک تولید عمده سیب در سطح کشور شناخته میشود و دارای مزارع کوچک زیادی است که از نیروی کار خانوادگی و محلی استفاده میکنند.
تقاضای فعلی برای محصولات طبیعی شامل توسعه مداوم تولیدکنندگان کوچکی است که سیب را به اشکال مختلف، سیب خشک ارگانیک یا سیب را در بازارهای مواد غذایی، رستوران ها و بارها پردازش می کنند.
برای حمایت از این تولیدکنندگان کوچک، چیپس سیب خشک از مواد اولیه در دسترس، از ارقام فراوان سیب موجود در این منطقه از کشور تولید و از نظر ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و حسی مورد ارزیابی قرار گرفت.
این محصولات را می توان به راحتی تهیه کرد و از نظر اقتصادی سرمایه گذاری کرد. ساده ترین راه برای به دست آوردن چیپس سیب خشک ارگانیک کردن آنها در فر و حفظ دمای بین 60 تا 70 درجه سانتیگراد بدون نیاز به تجهیزات خاص است.
خشک کردن در کوره در مقایسه با خشک کردن در آفتاب یا در دستگاه خشک کن مواد غذایی سریعتر است. برای تولیدکنندگان کوچک که در بازارهای مواد غذایی، رستورانها و بارها فعالیت میکنند، میتواند در حفظ میوهها و جنبههای اقتصادی آنها بسیار مفید باشد، به خصوص اگر میوههای تازه فروخته نشده باقی بمانند.
هدف از این مطالعه به دست آوردن یک محصول سالم و با ارزش، چیپس سیب خشک، بدون چربی، بدون شکر اضافه شده، از مواد اولیه موجود و فراوان ارزان قیمت، یعنی سه رقم سیب «استارکریمسون»، «گلدن دلیشز» و “فلورینا”.
در این تحقیق خشک کردن میوه های سیب با استفاده از دو نوع خشک کن انجام شد. ویژگیهای کیفی فیزیکی و شیمیایی شامل رطوبت، فعالیت آب، اسیدیته فعال، اسیدیته قابل تیتراسیون، کل مواد جامد محلول و محتویات کل قند، هدایت الکتریکی، رنگ برشهای سیب تازه و چیپسهای سیب خشک ارگانیک سنتی مورد ارزیابی قرار گرفت.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.