دانه های زیره گلها دارای خواص سقط جنین، ضد اسپاسم، ادرارآور، دفع کننده، بادشکن و معده هستند. اولئورزین از دانه ها معمولا در کراکر، سس، گوشت و سوسیس استفاده می شود.
عطر متمایز و قوی دانه ها عامل استفاده از آن به عنوان ادویه و همچنین سایر مصارف دارویی است. عطر عمدتاً به دلیل کومینول است که 2.5 تا 4.0 درصد دانه را تشکیل می دهد. اسانسهای زیره عمدتاً حاوی هیدروکربنها و آلدئیدها هستند.
هدف از این کار ارائه یک بررسی دقیق و بهروز از قومفارماکولوژی، فیتوشیمی و فعالیتهای بیولوژیکی زیره است. اطلاعات از بررسی ادبیات مرتبط بهدستآمده از پایگاههای اطلاعاتی مختلف، مانند Science Direct، Springer، PubMed، Google و Google Scholar جمعآوری شد.
با توجه به ادبیات، کیفیت و کمیت ترکیباتی که معمولاً در زیره شناسایی میشوند در قسمتهای مختلف گیاه، مانند برگها، شاخسارهها، ریشهها و گلها متفاوت است.
اگرچه هم شاخه ها و هم گل ها دارای ترکیبات ترپن نسبتا مشابهی هستند، اما غلظت آنها در گل ها بیشتر است.
علاوه بر این، α-پینن و β-پینن در ریشه ها یافت نشد، α-فلاندرن به طور مشخص تنها ترکیب ترپنوئیدی در برگ ها بود در حالی که گل ها دارای بالاترین غلظت α-پینن 13 بودند.
میوه های زیره عمدتا حاوی سلولز، محتوای روغن ثابت (حدود 10٪)، عناصر معدنی، پروتئین، قند و روغن های فرار (1.5٪) و همچنین مقادیر قابل توجهی از ترکیبات فنلی هستند.
اسانس C. cyminum فرموله شده در نانو امولسیون های روغن در آب، ترکیب موفقیت آمیز عوامل زیست فعال چربی دوست را در ژل های غذایی کاربردی نشان داده است.
حلالهای یوتکتیک عمیق طبیعی نیز برای افزایش قابل توجه استخراج اسانس زیره سبز با عملکرد بالاتر و کیفیت برتر، به عنوان یک تکنیک استخراج سازگار با محیط زیست و اقتصادی استفاده شده است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.