در این مطالعه نقش آب معدنی لایت در جذب مواد معدنی غذایی در ایران بررسی شده است. برای محاسبه شاخص کیفیت تغذیه ای آب بطری شده (BWNQI) و ارزیابی سهم آب بطری در جذب مواد مغذی؛ غلظت مواد معدنی مغذی، سطح استاندارد این عناصر در آب بطری، مقدار توصیه شده مواد معدنی مغذی و کل مصرف آب آشامیدنی در گروههای سنی مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که میانگین سهم آب بطری در جذب مقدار توصیه شده از مواد مغذی فلوراید (F)، منیزیم (Mg)، کلسیم (Ca)، سدیم (Na)، مس (Cu)، روی (Zn) و منگنز. (Mn) به ترتیب 12.16، 4.98، 4.85، 2.12، 0.49، 0.33 و 0.02 درصد بود.
بر اساس شاخص BWNQI، کیفیت آب معدنی لایت به شرح زیر است: 53.5 درصد ضعیف، 36.6 درصد حاشیه، 7 درصد منصفانه، 2.81 درصد خوب.
اگرچه اکثر آب های بطری مورد مطالعه در این تحقیق آب معدنی بودند، اما بخش قابل توجهی از آنها از کیفیت تغذیه ای نامناسبی برخوردار بودند، بنابراین افزودن مواد معدنی مورد نیاز بدن از طریق آب بطری باید بیشتر مورد توجه تولیدکنندگان و تامین کنندگان آب بطری قرار گیرد.
آب آشامیدنی سالم برای سلامت انسان حیاتی است. رشد سریع جمعیت و صنعتی شدن بسیاری از منابع آبی را در سراسر جهان آلوده کرده بود 1،2،3. اخیراً مصرف آب بسته بندی شده در سطح جهان افزایش یافته است.
در ایران نیز مانند سایر کشورها، به دلیل شرایط آب و هوایی خشک و نیمه خشک و مشکلات کمبود شدید آب، مصرف آب بسته بندی افزایش یافته است. آب بسته بندی شده، یکی از منابع اصلی آب آشامیدنی، به طور فزاینده ای در بسیاری از کشورها به ویژه در کشورهای خشک و نیمه خشک استفاده می شود.
در بسیاری از کشورها، آب آشامیدنی معمولاً از آب لوله کشی و آب بسته بندی شده تامین می شود. در مورد اینکه کدام آب برای آشامیدن مناسب است نظرات مختلفی وجود دارد: برخی معتقدند آب لوله کشی سالم نیست و طعم خوبی ندارد و برای سلامتی مضر است.
یکی از دلایل آنها این است که آب لوله کشی از طریق سیستم پمپاژ وارد لوله های توزیع می شود و ممکن است حاوی خوردگی و مواد محلول ناشی از لوله های فلزی باشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.