در مقایسه با سایر آجیل ها (جدول 1)، پسته بو داده خشک دارای محتوای چربی کمتری است (43.4 گرم در 100 گرم)، که عمدتاً از اسیدهای چرب اشباع (5.6 گرم)، اسید چرب چند غیراشباع (13.3 گرم) و اسید چرب تک غیراشباع تشکیل شده است.
از میان اسیدهای چرب، اسیدهای اولئیک و لینولئیک بیش از نیمی از کل محتوای چربی پسته را تشکیل می دهند.
پسته قزوین امروز همچنین منبع خوبی از پروتئین گیاهی (حدود 21 درصد وزن کل)، با نسبت اسید آمینه ضروری بالاتر از سایر آجیل های معمولی (مانند بادام، گردو، گردو، اسپند و فندق) است و درصد بالایی نیز دارد.
از آمینو اسیدهای شاخه دار. 4 مقدار کل کربوهیدرات کم تا متوسط (حدود 29٪ وزنی) است، اما آنها از نظر فیبر غنی تر از سایر آجیل ها با 10٪ وزنی اشکال نامحلول و 0.3٪ اشکال محلول هستند.
پسته همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی مواد معدنی (به عنوان مثال، پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم؛ شکل 1B) و ویتامین هایی مانند ویتامین A، ویتامین E (به ویژه γ-توکوفرول)، ویتامین C، ویتامین B (به جز B12)، ویتامین K، و فولات، با مقادیر نسبتاً بالایی از این ترکیبات در مقایسه با سایر آجیل ها.
علاوه بر این، پسته منبع غنی لوتئین و زآگزانتین (کاروتنوئیدهای زانتوفیل) و ترکیبات فنلی از جمله آنتوسیانین ها، فلاونوئیدها، و پروآنتوسیانیدین ها است. ظرفیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی است.
پسته آجیل هایی است که دارای بالاترین میزان فیتواسترول ها، از جمله استیگماسترول، کامپسترول، و β-سیتوسترول است. این مجموعه کامل و متنوع از ریزمغذی ها و درشت مغذی ها به این معنی است که پسته به طور بالقوه یکی از غذاهای تقویت کننده سلامتی است.
مصرف پسته از نظر نقش محافظتی احتمالی آن در بیماری قلبی عروقی به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. بهبود قابل توجهی در غلظت کلسترول تام پلاسما، نسبت کلسترول تام (C) به لیپوپروتئین C با چگالی بالا (HDL-C) و نسبت لیپوپروتئین C با چگالی کم (LDL-C) به HDL-C – در چندین کارآزمایی در گروه مکمل پسته در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شده است.
برخی از مطالعات نشان داده اند که غلظت LDL-C نیز در گروهی که با مکمل پسته دریافت کرده بودند به طور قابل توجهی کاهش می یابد، در حالی که برخی دیگر کاهش قابل توجهی را مشاهده کردند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.