در مطالعات کوهورت، مصرف گردو در قم به طور مداوم با کاهش نرخ بیماری عروق کرونر قلب (CHD) و سرطان کل، و همچنین کاهش مرگ و میر همه علل، قلبی عروقی و سرطان مرتبط بوده است.
شایان ذکر است، شواهدی از رابطه دوز پاسخ بین مصرف آجیل و کاهش خطر متابولیک قلبی وجود دارد. متاآنالیزهای اخیر شامل تجزیه و تحلیل دوز پاسخ بود که کاهش قابل توجهی در خطر نسبی CVD و مرگ و میر ناشی از همه علل و CVD برای افزایش وعده های روزانه کل آجیل نشان داد.
یک مطالعه آیندهنگر بسیار بزرگ اخیر یافتههای حاصل از مطالعه آیندهنگر سلامت پرستاران (NHS) I و II و مطالعه پیگیری حرفهای سلامت را توصیف میکند که نه تنها مصرف کل آجیل، بلکه مصرف جداگانه گردو را در رابطه با CVD پس از پیگیری ارزیابی میکند.
تا 32 سال نتایج یک نسبت خطر تنظیم شده چند متغیره 0.71 را برای CVD به ازای هر وعده افزایش در گردو نشان داد. کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترلشده (RCTs) همچنین اثر ثابتی برای کاهش کلسترول آجیل را نشان دادهاند، اما هیچ تأثیری بر فشار خون ندارند.
در مورد گردو، یک متاآنالیز اخیر از 24 RCT گردو برای نتایج روی لیپیدهای خون، رابطه دوز-پاسخ مداوم قابل توجهی را بین مصرف گردو و کاهش کلسترول خون نشان داد.
مصرف آجیل همچنین بر استرس اکسیداتیو، التهاب و واکنش عروقی تأثیر مفیدی دارد. ترکیب بهینه مواد مغذی آجیل احتمالاً اثرات مفید آنها را توضیح می دهد. آجیل حاوی مقادیر قابل توجهی چربی است، اما اسیدهای چرب عمدتا غیراشباع هستند.
آنها همچنین سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی های فعال زیستی مختلف هستند. ترکیب مواد مغذی گردو از سه جنبه مهم با سایر آجیل ها متفاوت است: آنها حاوی 10٪ انرژی به عنوان اسید آلفا لینولنیک (ALA)، اسید چرب غیراشباع گیاهی اصلی n-3 (n-3PUFA) هستند.
منبع غنی فیتوملتونین و دارای پلی فنول های بیشتری نسبت به هر نوع آجیل دیگری است. گردو به دلیل ترکیب متفاوتی که دارد، ممکن است اثرات سلامتی خاصی داشته باشد که در سایر آجیل ها مشاهده نشده است.
این بررسی بر آخرین یافتههای مربوط به اثرات سلامتی گردو و ALA و ریزمغذیهای مربوطه مانند مواد معدنی غیر سدیمی، فیتواسترولها، γ-توکوفرول، ملاتونین و پلیفنولها تمرکز دارد، البته باید در نظر داشت که هر گونه فایده ناشی از مصرف یک غذای سالم با ترکیبی پیچیده.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.